Prednáška s lektorom Doc. Ing. Antonínom Přidalom PhD.

Prednáška s lektorom Doc. Ing. Antonínom Přidalom PhD.
Odborná prednáška

Dňa 11.9.2022 sa konala o 8:00 h. v Dome kultúry v Bytči prednáška na tému: Choroby včiel . Lektor Doc. Ing. Antonín Přidal PhD. z Mendelejovej univerzity v Brne a náš Čestný člen SVSJČ nebol u nás po prvýkrát a mnohí včelári ho poznajú aj z výuky na Moravskej včelárskej škole v Hraniciach na Moravě.

Táto prednáška trvala cca 3-4 hodiny a zúčastnilo sa jej 51 poslucháčov - včelárov zo SVSJČ. Väčšina z nás si rozšírila obzor aj z nových poznatkov, ale aj z toho ako sa darí našim českým priateľom včelárom, dozvedeli sme sa aký je stav a čo je nové vo včelárení v ČR, aké liečivá sa používajú nielen u nás na Slovensku ale i v Čechách.

Pán Doc. Ing. Antonín Přidal PhD. bol veľmi ochotný a odpovedal na všetky otázky, na záver zaželal všetkým našim včelárom aby sa im dobre darilo, aby ich včelstvá boli stále zdravé, aby vedeli ako majú postupovať a aké liečivá môžu používať pri chorobách včiel a taktiež im zaželal, aby aj v ďalšom včelárskom roku ich včeličky nielen tešili, ale aby aj výnosy medu boli rovnako dobré ako tomu bolo v tomto roku a možno ešte lepšie.

Veľmi si vážime, že na túto prednášku si pán Doc. Ing. Antonín Přidal PhD. našiel pre nás čas a zavítal k nám do Bytče, ešte raz mu veľmi pekne za všetko ďakujeme a tešíme sa zas opäť niekedy " na videnou " - Do videnia.